Screen Shot 2013-12-05 at 10.15.01   Screen Shot 2013-12-05 at 10.21.06_1Screen Shot 2013-12-05 at 10.19.08Screen Shot 2013-12-05 at 10.17.55_1Screen Shot 2013-12-05 at 10.17.30_1Screen Shot 2013-12-05 at 10.17.10_1     Screen Shot 2013-12-05 at 10.18.22_1  Screen Shot 2013-12-05 at 10.18.06_1

Grosvenor House

In the Great Room of Grosvenor House our brief was to transform the space into Central Park with a hint of English Country Garden. This project would include a bridge, waterfall and a basketball court. We transformed the two existing staircases to look like a bridge. It was constructed using 6m high false walls that fitted into the curve of the existing walls. We constructed a false landing in between the staircases and added the treads. These were all scenically painted to resemble a stone walkway.  A water feature was added behind the bridge in the alcove. It was created by placing pumps among fibre-glass rocks. Water pools were added to either side of the bridge by lining a timber structure.

The 10x5 metre stage was dressed with aged plank flooring, detailed filigree fascias and ornate brackets. The basketball court was built on site using 5m steel frames and mesh around a supporting truss system. The lowest section was clad in Live Edge Perspex with a plywood subfloor. The floor was covered in recycled rubber matting  to create a tarmac finish. White, shark-tooth netting was fixed across the top of the court to prevent damage from miss-shots.